Amsterdam een eeuw geleden

0

Nooit eerder gepubliceerde foto's van het Amsterdam uit het begin van de 20ste eeuw Uniek historisch beeldmateriaal van Amsterdam Het dagelijks leven vastgelegd op bijzondere foto's van gebouwen, straatbeelden, gebeurtenissen. Door stadsfotograaf Johannes Leendert Scherpenisse (1888-1966) uit de periode 1905-1913. In de lijn van de beroemde Amsterdamse fotograaf Jacob Olie. Van commentaar voorzien door zijn kleinzoon, Peter Scherpenisse.
De Amsterdamse stadsfotograaf J.L. Scherpenisse heeft zo'n honderd jaar geleden het Amsterdamse stadsleven op geheel eigen wijze vastgelegd. Voor Amsterdam, een eeuw geleden is een topselectie gemaakt uit zijn unieke, veelal nooit eerder gepubliceerde foto's. Amsterdam, een eeuw geleden is een venster waardoor je een eeuw in de tijd terugkijkt. Het laat je genieten van de stad, haar bewoners en het straatleven: de venters van allerlei pluimage die hun brood proberen te verdienen, een scharensliep, de Albert Cuypmarkt, de Julianafeesten. Kleinzoon Peter Scherpenisse heeft uit de beelden van J.L. Scherpenisse een selectie gemaakt die u in prachtige zwart-witfoto's mee terug neemt naar het dynamische Amsterdam in de eerste twee decennia van de 20ste eeuw.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
143
Laatste editie
30 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058978592
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic