Amsterdam

0

Na de uiterst succesvolle vierdelige Geschiedenis van Amsterdam verschijnt nu Amsterdam. Een geschiedenis: een rijk ge?llustreerd boek over een onbeduidend vissersplaatsje dat uitgroeide tot een wereldstad.
Amsterdam geldt al eeuwenlang als een van de mooiste steden ter wereld. Bezoekers die in de zeventiende en achttiende eeuw vanaf de Zuiderzee de stad naderden, werden ge?mponeerd door haar omvang en door het woud van scheepsmasten in de haven. Ook de karakteristieke grachten zijn al eeuwen het doel van kunstenaars en toeristen ? waarbij ze destijds wel de stank van het grachtenwater voor lief moesten nemen. Tegenwoordig is Amsterdam behalve een toeristische trekpleister een internationaal financieel logistiek en cultureel centrum.

In Amsterdam. Een geschiedenis beschrijft Peter Jan Knegtmans de perioden die Amsterdam heeft doorgemaakt: van neergang en bloei, van stagnatie en groei, en van opstand en harmonie. De wording van een hoofdstad zonder regeringscentrum, die desondanks het middelpunt van Nederland is.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
560
Laatste editie
01 juni 2011
Uitgeverij
Boom Uitgevers Amsterdam
ISBN
9789461052896
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic