ANGOLA LR/NCOS

1

De Landenreeks
Of u nu op vakantie gaat of voor zaken reist, de Landenreeks is onmisbaar. Maar ook wie niet naar verre oorden trekt, vindt in de Landenreeks een interessante kennismaking met verre landen en vreemde culturen.
Levendige verhalen van deskundige auteurs worden aangevuld met praktische informatie. Ieder boek is voorzien van een uitklapbare kaart en is uitvoerig geïllustreerd met foto’s, kaartjes en actueel cijfermateriaal.
Ieder jaar verschijnen er 7 nieuwe titels. Er zijn momenteel meer dan 60 titels beschikbaar over landen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa.
Angola
De nieuwe landenreeks gaat over Angola, een "vergeten" land dat worstelt met een zwaarbeladen en gewelddadig verleden. Het land staat voor de enorme uitdaging om een stabiele vrede uit te bouwen en de democratie te ontwikkelen in een land waar na jaren burgeroorlog vrijwel alles kapot is.
Met bodemschatten als olie en diamanten en veel vruchtbare landbouwgrond is er voldoende rijkdom in Angola om iedereen in welvaart te laten leven. De werkelijkheid is echter anders. De bevolking gaat gebukt onder schrijnende armoede.
De jarenlange oorlog laat sporen na, zoveel is duidelijk. Duizenden landmijnen zijn nog steeds gevaarlijk en vragen om een snelle ontmijning. Anderzijds moet men dringend werk maken van het verwerken van de oorlogstrauma's. Kunstenaars en muzikanten vervullen daarin een belangrijke rol. Afrikaanse ritmes vermengt met de melancholie van de Portugese fado en de Braziliaanse samba zijn alom tegenwoordig.
De auteur
Bram Posthumus (1959) is sinds 1992 werkzaam als freelance journalist. Daarvoor werkte hij enkele jaren als docent Engels op verschillende scholen in Zimbabwe. Hij publiceert regelmatig in binnen- en buitenland over West- en zuidelijk Afrika, internationale handel, literatuur, muziek en film uit niet-westerse landen. Voor de Landenreeks schreef hij eerder het deel over Zambia. In 2001 verscheen van zijn hand Cirkels van Wraak, over de geschiedenis en toekomst van Liberia. Hij bezocht Angola diverse keren, eerst om te rapporteren over de problemen rond landmijnen, later om te rapporteren over het verloop van de oorlog.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
06 mei 2003
Uitgeverij
KIT Publishers
ISBN
9789068324006

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic