Anne Frank 1929-1945

2

Tien jaar geleden verscheen Carol Ann Lee's Pluk rozen op aarde, de enige biografie van Anne Frank die werd onderschreven door het Anne Frank Fonds, in meer twaalf landen. Het afgelopen decennium heeft Lee uitvoerig geschreven over de holocaust, en over de familie Frank in het bijzonder.
Anne Frank.
Het leven van een jong meisje is het resultaat van baanbrekend en veelomvattend nieuw onderzoek, en bevat onder meer: nieuwe interviews met mensen die Anne Frank gekend hebben; niet eerder gepubliceerde foto's van Anne Frank; niet eerder gepubliceerde brieven en documenten, waaronder de onlangs ontdekte brieven van Otto Frank waarin het hele verhaal van de wanhopige poging van de familie om weg te komen uit Amsterdam in 1941; nieuwe informatie over het leven van de Franks voor de oorlog, in het Achterhuis en in de kampen; het verhaal van Annes 'ware liefde' Peter Schiff; het verhaal van het verraad.
Anne Frank.
Het leven van een jong meisje, dat verscheen op de tachtigste verjaardag van Anne Franks geboortedag (12 juni 2009), is kortom een volkomen nieuwe en definitieve biografie van het meisje wier oorlogsdagboek de wereld veroverde.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
366
Laatste editie
25 mei 2012
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789460035234 , 9789025406745

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic