Anne Frank in het achterhuis

,

12

Top25's 2
Anne Frank in het Achterhuis: wie was wie?
Een uitzonderlijk groepsportret, dat de lezer bijblijft

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leefde het Joodse meisje Anne Frank twee jaar lang verscholen voor de Nazis. Alles wat zij in haar onderduikplek meemaakte, dacht en voelde, vertrouwde zij toe aan haar dagboek. Ook haar lotgenoten beschreef zij openhartig: haar ouders Edith en Otto, haar zus Margot, de familie Van Pels en Fritz Pfeffer, en de vijf helpers die hen met gevaar voor eigen leven verzorgden. Annes dagboek werd later wereldberoemd. Maar wie waren al deze mensen, hoe kwamen zij bij elkaar in Amsterdam?

`Anne Frank in het Achterhuis: wie was wie? biedt een nieuw portret van de acht onderduikers, maar ook van hun helpers en anderen in en rond de schuilplaats. Het Achterhuis was zo doeltreffend georganiseerd dat de onderduikers jaren lang buiten het blikveld van de vervolgers bleven. Dit boek toont de achtergronden, de mensen, hun onderlinge verhoudingen en de onverbiddelijke afloop. Veel niet eerder gepubliceerde foto's geven de hoofdpersonen een gezicht.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
206
Laatste editie
11 juni 2015
Uitgeverij
Meulenhoff
ISBN
9789041709868 , 9789086670383 , 9789086670529
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic