Autisme en Asperger-syndroom

4

Simon Baron-Cohen is bekend van de Theory of Mind en zijn visie op autisme als een extreem mannelijk brein. Hij noemt autisme en Asperger-syndroom geen stoornissen maar condities, en legt de nadruk op de sterke kanten van mensen met autisme, zoals detailwaarneming, concentratie en systematiseren.
In Autisme en Asperger-syndroom – De stand van zaken zet Baron-Cohen uiteen welke subgroepen binnen het autismespectrum onderscheiden worden. Hij geeft een overzicht van de overeenkomsten en de verschillen tussen klassiek autisme en Asperger-syndroom en vergelijkt de vijf belangrijkste psychologische theorieën over autisme. Hij vat de nieuwste inzichten samen van onze kennis van het brein en de rol van erfelijkheid. Tot slot bespreekt hij diagnose en interventie.
Dit boek is een overzichtelijke en toegankelijke introductie tot autisme en het Asperger-syndroom.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
28 maart 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057122835

Lezersrecensies (1)

Een goed leesbaar boek dat veel inzicht geeft, ook aan beginners ...

door: Sam Peeters 1 like
In Autisme en Aspergersyndroom beschrijft Simon Baron-Cohen, bekend van zijn visie op autisme als een extreem mannelijk brein, hoe autisme en het aspergersyndroom geen stoornissen maar condities zijn. In zijn voorwoord gaat Baron-Cohen zo’n 25 jaar terug, toen hij begon. Het is duidelijk dat we...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic