Baby's van de hongerwinter

,

0

Van de Hongerwinter resteren vooral verhalen over tulpenbollen en ontberingen. In werkelijkheid leeft de barre winter van ’44-’45 echter voort in de tienduizenden kinderen die toen werden verwekt. Deze ‘Hongerwinterbaby’s’ (die in 2009 en 2010 65 jaar worden) delen enkele bijzondere kenmerken. Meer dan gemiddeld lijden ze aan hart- en vaatziekten, aan depressie en stress. De vrouwen onder hen lopen meer kans op borstkanker. De fysieke en mentale gezondheid van deze ‘baby’s’ is terug te voeren op de ondervoeding van hun moeders.
Op basis van uniek onderzoek door het Academisch Medisch Centrum vertellen Tessa Roseboom en Ronald van de Krol zowel het medische als het historische en persoonlijke verhaal van negen betrokkenen. Maar de bevindingen reiken verder. Ze werpen niet alleen nieuw licht op de preventie van chronische ziekten, maar wijzen ook op de grote invloed van de omgeving op genen. Je bent wat je eet, maar vooral wat je moeder at.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
222
Laatste editie
27 april 2010
Uitgeverij
Augustus
ISBN
9789045704197
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic