Bajesklant

3

‘Een gevaarlijk en gewelddadig lid van de gemeenschap krijgt vijf tot tien jaar voor zware mishandeling of poging tot moord. Als hij in de gevangenis een andere gevangene aanvalt of een cipier het ziekenhuis in slaat, is zijn enige straf dat hij twee weken niet naar de kantine mag!’

Er wordt vaak geklaagd dat het westerse gevangeniswezen te soft zou zijn, gevangenissen zouden vakantieparken zijn waar een beetje lacherig over wordt gedaan. In werkelijkheid is het leven in de bak keihard, vooral voor de cipiers.

Ronnie Thompson werkte jarenlang in een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Engeland. Hij vertelt als eerste insider openhartig over hoe het er echt aan toe gaat: het constante gevaar, de druk, de corruptie onder het personeel en het maatschappelijke stigma. Nodeloos geweld en vriendjespolitiek bepalen het leven van een tiental cipiers die honderden criminelen moeten bewaken.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Screwed
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
26 maart 2009
Uitgeverij
TM
ISBN
9789049900816

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Veel gevloek

door Jannelies Smit op 30-03-2009

weinig inhoud,Ronnie Thompson is het pseudoniem van een jongeman (hij is geboren in 1980) die werkt of heeft gewerkt (dat wordt niet zo duidelijk) in een Britse gevangenis. Als bewaarder. Of zoals hij zelf zegt: slotenneuker.
Behalve dat het woord ‘slotenneuker’ ongeveer 1.000 keer in het boek voorkomt, worden we ook nog ongeveer in elke zin getrakteerd op ‘tyfus’ en ‘tering’ en meer van...

Lezersrecensies (1)

super leuk boek

door: jannes 1 like
dit is een super goed boek en en het klopt dat er veel in word gescholden maar het is een ''waargebuerd verhaal'' dus ik vindt dat het dan wel mag en daar hoort het leven in de kroeg ook bij. Het is een van de weinige boek waarin word gescheld maar het woord kanker niet gebruikt.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic