Besturen op het Hollandse platteland

0

Het vroegmoderne platteland is vaak beschreven als een gebied waar het bestaan slechts werd afgewisseld door het ritme van de seizoenen. Niets is minder waar. De plattelandsbewoners leefden juist in een uiterst dynamische periode. Ze werden geconfronteerd met grote veranderingen, onder andere op het terrein van de politiek.
In dit boek staat de veranderende bestuurscultuur op het Hollandse platteland centraal en wordt het bestuur van de ambachtsheerlijkheid Cromstrijen in een breder perspectief geplaatst. Dit gebied, gelegen ten zuidwesten van Dordrecht, werd als een modern bedrijf bestuurd door een groep aandeelhouders.
Besturen op het Hollandse platteland biedt een fascinerende inkijk in de lokale vergadercultuur en laat zien met welke politieke veranderingen de dorpelingen in de zeventiende en achttiende eeuw te maken kregen. Het toont aan dat 'gewone' mensen invloed probeerden uit te oefenen op de politiek en dat dorpsbestuurders ook buiten hun eigen dorp participeerden in verschillende bestuurlijke netwerken.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
01 juni 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057308475
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic