Bij de dokter

0

Beroemdheden zijn de nieuwe goden van vandaag. Hun sterrenstatus geeft hen iets onaantastbaars, maar toch ontsnappen ook zij niet aan allerhande ziektes. Wist je bijvoorbeeld dat Fréderic Chopin een mucoviscidose patiënt was? Of dat Arthur Rimbaud overleed aan botkanker? John F. Kennedy was ruglijder sinds zijn jeugd en Edith Piaf was een aantal jaar blind.

Van Toetanchamon over Charles Darwin tot Keith Haring. Jan Dequeker, internationaal gerenommeerd reumatoloog, ging graven in de medische dossiers van tal van bekende personen. Hij schetst een biografisch portret van de besproken figuren en laat de lezer mee binnengluren in de dokterspraktijk. Daarbij geeft hij een heldere uitleg over de verschillende ziektes aan de hand van de inzichten uit de moderne geneeskunde. Beroemdheden en hun ziektes is een fascinerend werk, een boeiende ontmoeting tussen geneeskunde en geschiedenis.

Prof. Jan Dequeker is emeritus professor reumatologie aan de K.U.Leuven. Eerder verscheen De kunstenaar en de dokter waarin hij een medische blik werpt op grote meesterwerken uit de Europese schilderkunst
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
226
Laatste editie
19 september 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268075
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic