Bijdragen Museum van de Vlaamse Sociale Strijd 26: Vlaamse migranten in Wallonië 1850-2000

0

De Vlaamse migratiebewegingen in de bredere context van de Belgische emigratie tout court Ben ik een Vlaming of een Waal? Met interviews van Guido Fonteyn Een rijk geïllustreerd boek met nooit eerder vertoonde beelden Met bijdragen van Nederlandstalige en Franstalige auteurs Een nieuwe kijk op de Vlaamse migratie in Wallonië, een thema met maatschappelijk belang
De voorbije anderhalve eeuw trokken honderdduizenden Vlamingen naar Wallonië. Landbouwers, mijnwerkers en fabrieksarbeiders. Alleenstaanden en gezinnen. Sommigen pendelden elke week, anderen verbleven er alleen in het oogstseizoen. Maar velen hebben zich definitief in Wallonië gevestigd. In Vlaamse migranten in Wallonië buigen historici zich over dit fenomeen. Ze brengen de migratiebewegingen in kaart en analyseren het vestigingsproces. Daarnaast onderzoeken ze de mobiliserende rol van de katholieke kerk en de Vlaamse beweging. Bovendien plaatsen ze de Vlaamse migratie naar Wallonië in een bredere context. Naast wetenschappelijke analyses bevat Vlaamse migranten in Wallonië nooit eerder vertoond fotomateriaal. De interviews met Vlaamse migranten en hun nakomelingen door Guido Fonteyn bieden een andere kijk op de Vlaamse migratie naar Wallonië.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
247
Laatste editie
05 april 2011
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020995688
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic