Bloed in april

3

Op een zondag in april 1478 werden Lorenzo de Medici en zijn broer door moordenaars overvallen toen ze de mis bijwoonden in de kathedraal van Florence.

Terwijl Giuliano doodbloedde, wist Lorenzo zich in veiligheid te brengen. De samenzwering was gesmeed door een van de hoogste adellijke families van de stad, de Pazzi, bankiers die bang waren voor de toenemende macht van de Medici - maar het web van intriges verspreidde zich door heel Italië. Bankiers, huurlingen, de hertog van Urbino, de koning van Napels en Paus Sixtus IV namen heimelijk deel aan het complot. Florence werd meegesleept door een oorlog binnen Italië, en Lorenze moest al gauw strijden voor zijn eigen overleving en die van zijn familie. De Medici wreekten zich snel en wreed - samenzweerders werden opgehangen of onthoofd, onschuldigen werden in mootjes gehakt en lijken werden opgehangen bij de ramen van het regeringspaleis.

Bloed in april biedt ons een nieuw portret van het Florence van de Renaissance, waar oogverblindende artistieke prestaties gepaard gingen met geweld, wreedheid en hardhandige politiek.
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
April Blood
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
H. van Cuijlenborg
Laatste editie
01 januari 2005
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035127500

Lezersrecensies (1)

door: Wil Hoefnagels-2560 1 like
Zoveel families, mensen en wisselende coalities zijn voor een gewoon mens niet bij te houden. Prachtig materiaal om op grond daarvan een echte thriller te schrijven, maar niet zoals het nu gepresenteerd wordt.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic