Borge ring

0

De 93-jarige Oscar-winnaar B?rge Ring is een in Nederland woonachtige Deense muzikant, striptekenaar en maker van tekenfilms, die een 'weergaloos leven' heeft gehad op het podium en aan de tekentafel.

B?rge Ring heeft gespeeld in populaire jazzorkesten en tekenfilms gemaakt voor o.a. Steven Spielberg en Marten Toonder. In 1985 won hij een oscar voor zijn Anna en Bella, in 2000 de UNICEF Children's award voor Run of the Mill en in 2011 de zeer prestigieuze Winsor McCay Award voor zijn gehele oeuvre als animator.

Met zijn Nederlandse vrouw Joanika woont B?rge sinds 1988 in Brabant waar zij beiden aan huis werken. Recent hebben zij samen de kinderserie Anton ontwikkeld die door Palm Plus producties is uitgevoerd en wereldwijd wordt gedistribueerd.

"Een boek met buitengewoon goed vertelde beelden uit een lang, speels en arbeidzaam leven. Een waardevol inkijkje in het ontstaan van de 'moderne' kunstvormen jazz en animatiefilm." -
Politiken, ??n van de grootste kranten van Denemarken)

"Zijn tekenstijl is de Rembrandt onder de animators" - Jan van Haasteren
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Stripboeken
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
07 november 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Personalia
ISBN
9789079287369 , 9789079287475
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic