Brief aan vader

8

Artikelen 1 Top25's 1

Franz Kafka schreef zijn beroemde Brief aan vader vijf jaar voor zijn dood. Dat hij er meer dan particuliere waarde aan hechtte, blijkt uit het feit dat hij er een getypt manuscript van maakte. Toch was de brief wel degelijk voor zijn vader bedoeld, maar Kafka durfde hem niet zelf aan hem te sturen. Hij vroeg zijn moeder de brief door te geven, maar zij weigerde. De brief is een grote afrekening met zijn vader: het is een uiterst persoonlijk, pijnlijk en aangrijpend document waarin de vadergestalte bijna mythische vormen aanneemt. Deze “casus uit de wereldliteratuur” wordt dan ook binnen de psychoanalyse in talloze publicaties aangehaald.

Gerda Meijerink (1939) is publiciste, romancier en vertaalster. Samen met Willem van Toorn vertaalde zij van Kafka Das Schloss, Amerika en Die Verwandlung.

Willem van Toorn (1935) is gelauwerd schrijver van verhalen, romans, kinderboeken, essays en poëzie. Hij vertaalde daarnaast onder meer werk van Doctorow, Pavese, Updike en Zweig.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
G. Meijerink , Willem van Toorn
Laatste editie
03 juni 2003
Uitgeverij
Athenaeum-Polak & Van Gennep
ISBN
9789021469942 , 9789025327392 , 9789025327545


Artikelen over Brief aan vader

  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Je suis Kafka

1 like
Toen ik mijn recensie bijna af had drukte ik op een knoppie en toen foetsie was alles weg en ik heb geen geduld dus ga het niet opnieuw typen. Anyway: ik ben Kafka, ik houd hiervan, ik haatte Het proces en De gedaanteverwisseling vond ik ook maar mwah mwah. Ik houd blijkbaar alleen van Kafka als...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic