Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Brieven aan de jonge chef

In twaalf openhartige brieven richt de beroemde Franse chef Daniel Boulud zich tot de enthousiaste jonge kok. Hij vertelt op een aangename, luchtige manier, met veel anekdotes, alles wat je wilt weten over het werken in een toprestaurant. Elke brief behandelt een specifiek onderwerp. Boulud besteedt o.a. aandacht aan de culinaire kant van het vak, de kooktechnieken, aan het inkopen van de juiste ingrediënten, aan de stages en de culinaire reizen. Maar ook aan de bediening, de organisatie, het management en aan de financiën. De brieven staan vol tips en praktische adviezen. Verspreid door het boek staan Bouluds favoriete recepten.
"Brieven aan de jonge chef" is een boeiende en leuke combinatie van memoires, praktijk- en kookboek. Iedereen met meer dan gewone belangstelling voor eten en uit eten gaan zal van dit boek genieten.
Daniel Boulud begon als veertienjarige jongen in de keuken van restaurant Nandron in Lyon. Hij volgde zijn opleiding bij een aantal grote Franse chefs. Tegenwoordig is hij eigenaar van o.a. Daniel, Café Boulud en DB Bistro Moderne in New York.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Brieven aan de jonge chef het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Brieven aan de jonge chef

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.