Brieven aan de jonge chef

0

In twaalf openhartige brieven richt de beroemde Franse chef Daniel Boulud zich tot de enthousiaste jonge kok. Hij vertelt op een aangename, luchtige manier, met veel anekdotes, alles wat je wilt weten over het werken in een toprestaurant. Elke brief behandelt een specifiek onderwerp. Boulud besteedt o.a. aandacht aan de culinaire kant van het vak, de kooktechnieken, aan het inkopen van de juiste ingrediënten, aan de stages en de culinaire reizen. Maar ook aan de bediening, de organisatie, het management en aan de financiën. De brieven staan vol tips en praktische adviezen. Verspreid door het boek staan Bouluds favoriete recepten.
"Brieven aan de jonge chef" is een boeiende en leuke combinatie van memoires, praktijk- en kookboek. Iedereen met meer dan gewone belangstelling voor eten en uit eten gaan zal van dit boek genieten.
Daniel Boulud begon als veertienjarige jongen in de keuken van restaurant Nandron in Lyon. Hij volgde zijn opleiding bij een aantal grote Franse chefs. Tegenwoordig is hij eigenaar van o.a. Daniel, Café Boulud en DB Bistro Moderne in New York.
Verschenen in
Genre
Culinair
Laatste editie
20 oktober 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Walewein
ISBN
9789077969038

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic