Buiten zinnen

105

Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1
Karlijn zit in de indexamenklas en is erg populair bij haar klasgenoten. Op een nacht heeft zee en angstaanjagend realistische droom over een man die in haar kamer is en haar aanraakt. Maar als ze wakker wordt, is ze alleen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Elke nacht komt de nachtmerrie enger en dreigender terug. Karlijn weet niet meer wat echt gebeurt en wat fantasie is. De nachten zijn een kwelling en ze is bang, moe en wanhopig. Karlijns wanhoop zorgt voor conflicten met haar vrienden. Is ze gek aan het worden, of is er iets anders aan de hand?
Buiten zinnen is een verhaal over vriendschap en verlies, obsessie en wanhoop, onverwerkt verdriet en de kracht om er bovenop te komen.
Mel Wallis de Vries (1973) werkte als journalist en marketing manager en combineert momenteel het freelance schrijven met het moederschap. Eerder verschenen van haar bij uitgeverij The House of Books de jeugdthrillers Uitgespeeld en Verblind.
De pers over Uitgespeeld:
'Een thriller om lekker bij te griezelen.' KIDSWEEK
'IJzingwekkend spannend tot de allerlaatste bladzijde.' FANCY
'In opzet en uitwerking profileert de auteur zich als de Nicci French van de jeugdliteratuur.' NEDERLANDSE BIBLIOTHEEKDIENST.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044326123 , 9789044324624


Artikelen over Buiten zinnen

  Meer artikelen


Door lezers

Boekenbende / De liefde van mijn leven
14 februari 2018 6 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (9)

Jeugdthriller zoals we van Mel gewend zijn

door: Astrid van den Burg 1 like
Ik ben helemaal in de Mel Wallis de Vries sfeer! Had deze ook zo uit. Ik heb er eigenlijk niet zo veel over te zeggen. Dit is gewoon weer een superleuk (niet bepaald spannend meer) boek om snel even tussendoor te lezen. Ik zou dan ook geen boek van Mel kopen maar ik vind het heerlijk om er een uit...

Buiten zinnen

door: Saskia 1 like
Buiten zinnen is een geweldig spannend boek die je in een ruk uitleest. Ik vind de schrijfstijl heel veel weg hebben van Simone van der Vlugt, Saskia Noort en Esther Verhoef. Het leest heerlijk weg en zo’n boek zou ik dan ook iedere week wel willen lezen! Eva en Karlijn zijn al jaren beste...

door: Brigitte van Duijn 1 like

Mel Wallis de Vries (Leiden, 1973) is een zeer succesvol jeugdthriller auteur, momenteel combineert zij freelance schrijven met het moederschap. Haar boeken worden in verschillende landen uitgegeven en zijn razend populair.

Vanaf het moment dat de populaire eindexamenklas leerling Karlijn...


Recensie Buiten zinnen

door: Ageeth 1 like
Ik heb zeker van het boek genoten,het leest lekker makkelijk weg maar voor mij mist het toch wel wat diepgang !

Recensie Buiten zinnen

door: Marjolein 1 like
Gistermiddag na Het Schervengericht wilde ik even wat luchtigers hebben om te lezen. Ik had Buiten zinnen van Mel Wallis de Vries meegomen uit de bibliotheek omdat er 'jeugdthriller' op stond. Ik dacht; wat is dat nu weer en wat moet ik me daar nu weer van voorstellen. Gisteren dit boek dus maar...

Recensie Buiten zinnen

door: Natasja Toorn 1 like
Dit is dus zo'n boek waar je letterlijk doorheen vlamt. Zo makkelijk geschreven en zal daarom ook onder de jeugdboeken vallen,maar dat neemt niet weg dat het verhaal zo goed en sterk in elkaar zit dat het zeker ook voor de volwassenen is. Van het begin tot het eind spannend. Aanrader

Recensie Buiten zinnen

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Een lekker tussendoortje maar voor mij niet meer dan dat. Het las zeker zeer vlot maar ik vond het toch wel echt een jeugdboek. Voor de jeugd vind ik dit boek van Mel Wallis de Vries dan ook zeker een aanrader of ik zelf meer van haar ga lezen dat weet ik nog niet.

Recensie Buiten zinnen

door: Mieke Piersma 1 like
Een heerlijke jeugdthriller, een boeiend geschreven boek waar je vanaf de eerste bladzijde direct in zit. Lekker spannend verhaal en om niet in herhaling te vallen ben ik het roerend eens met SaskiaB Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en ga nu naar de volgende van deze auteur.

Recensie Buiten zinnen

door: Saskia Nobels 1 like
Dit boek mag dan wel een jeugdthriller zijn maar wat een fantastisch goed boek is dit zeg! Echt spannend van begin tot eind. Een beetje zoals Simone v/d Vlugt en Esther Verhoef vind ik. Dus als je die twee geweldig vind dan zou je dit boek ook eens kunnen proberen. Van mij krijgt dit boek vijf dik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic