Carnaval op 't Kiel

0

Twee jaar na het faillissement van Beerschot AC leeft het voetbal op het Kiel weer als nooit tevoren. KFCO Beerschot Wilrijk, de huidige reïncarnatie van het in 1999 geschrapte stamnummer 13, klom de voorbije seizoenen met twee kampioenstitels op rij van eerste provinciale naar derde klasse en wil op halflange termijn graag opnieuw doorgroeien naar de hoogste afdeling. Nu het woord 'succes' in het Olympisch Stadion niet langer taboe is, lijkt de tijd rijp om het roemrijke verleden van Beerschot af te stoffen.

CARNAVAL OP 'T KIEL is een nostalgische reis naar Beerschots zeven landstitels in de jaren 20 en 30, de twee eindzeges in de Beker van België in de jaren 70 en de laatste bekeroverwinning in 2005, als Germinal Beerschot. Die onvergetelijke momenten worden opgefleurd met lovende krantenartikels uit de tijd van toen, exclusieve gesprekken met en over de Kielse voetbaliconen Rik Larnoe, Raymond Braine, Rik Coppens en Juan Lozano, en een rijkdom aan uniek fotomateriaal.

In het laatste hoofdstuk, over het project KFCO Beerschot Wilrijk, worden de voorbije twee seizoenen in geuren en kleuren ontleed. Als brug naar nog meer ... Carnaval op 't Kiel.
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
26 oktober 2015
Uitgeverij
Halewyck, Uitgeverij Van
ISBN
9789461314215
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic