Casussen voor de therapeutische praktijk

0

Are Festen Astrid Lindgren Kikker is Kikker
Een boek met film- en boekbesprekingen voor therapeuten? Gewoon films die in de bioscoop draaien, gewoon literatuur van iedereen? Het klinkt misschien onlogisch. Toch zit er een duidelijk idee achter. Want wat geeft meer inzicht in de menselijke psyche dan films en boeken? Welk medium zit zo dicht op de huid? Boeken en films zijn therapeutische casussen bij uitstek. Je leest of hoort namelijk niet óver een bepaalde stoornis of probleem -van buitenaf, maar je gaat er in mee -van binnenuit. Vandaar dat bepaalde films en boeken een goede input kunnen zijn voor therapeuten om zich te verdiepen in specifieke problematiek.
De analyses in dit boek zijn ter inspiratie voor therapeuten, maar kunnen ook als input dienen voor individuele- en groepstherapie. Als bron van herkenning en troost, als metafoor voor gedragsalternatieven, als inspiratiebron waarover nagepraat kan worden. Er worden 99 inspiratiebronnen besproken en geanalyseerd. In totaal 53 films en 46 boeken, waaronder 29 kinderboeken en -films.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
267
Laatste editie
20 december 2011
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088502545
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic