China. Inzicht in zijn doorbraak

0


‘Made in China’. Achter dit label schuilt een razendsnel groeiende economie. Handelsmissies, verplaatsing van productie-eenheden naar het ‘atelier van de wereld’, cursussen Chinees… China is in.

De invloed van de opkomende grootmacht op ons en op de wereld valt niet meer te ontkennen. Maar eigenlijk weten we niet zoveel over het Verre Oosten. Kan de Chinese samenleving dit koortsachtige groeiritme volhouden? Is er reden tot angst? Wordt China een overheersende grootmacht, een echt ‘Geel Gevaar’?

China. Inzicht in zijn doorbraak schetst de modernisering van de volksrepubliek China, van 1980 tot nu. De auteur graaft naar de stuwende krachten achter de indrukwekkende groei en onderzoekt hoe de inhaalbeweging zich concreet voltrekt. Op basis van een glasheldere analyse van de culturele achtergrond en van de recente politieke en economische evoluties tekent hij een eerder optimistisch beeld van China’s toekomst. Een nieuwe uitdaging voor Oost-Azië, maar nog meer voor het Westen?

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
08 maart 2007
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058264558
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic