China voor Vlamingen

0

Het nieuwe boek van toptien-auteur Jan Van Meenen China heeft de snelst groeiende economie ter wereld. Het land is al langer 'the next big thing', en ieder bedrijf en iedere toerist die zichzelf respecteren, willen het zo snel mogelijk leren kennen. Vlamingen zijn zich nauwelijks bewust van het historische voetje voor dat ze in China hebben. Dit is daarom de enige échte China-inleiding voor Vlamingen. Het boek gaat terug naar de tijd van de paters-scheutisten, die vanaf 1865 naar China trokken, tot Mao hen in 1955 uit het land bande. Het boek legt de link tussen die geschiedenis en het China van vandaag, en geeft aan hoe we met deze historische kennis van China en de Chinezen ons voordeel kunnen doen. Met vele historische foto's en een woord vooraf van minister-president Yves Leterme
China heeft de snelst groeiende economie ter wereld. Het land staat volop in de actualiteit, en ieder bedrijf en iedere toerist die zichzelf respecteren, willen het zo snel mogelijk leren kennen. Vlamingen zijn zich nauwelijks bewust van het historische voetje voor dat ze in China hebben. Tussen Vlaanderen en China bestaat immers een oude band... Dit is de enige échte China-inleiding voor Vlamingen. Het boek gaat terug naar de tijd van de paters-scheutisten, die vanaf 1865 naar China trokken, tot Mao hen te bourgeois vond en ze in 1955 uit het land bande. Het legt de link tussen die geschiedenis en het China van vandaag, en geeft aan hoe we met deze historische kennis van China en de Chinezen ons voordeel kunnen doen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
363
Laatste editie
27 maart 2007
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020969795
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic