Christiane F. - Mijn tweede leven

,

66

Spots 1

Miljoenen mensen zijn met de mythe Christiane F. opgegroeid. Het boek en de gelijknamige film Wir Kinder vom Bahnhof Zoo - over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes waar Christiane F. op haar twaalfde in verstrikt was geraakt - sloegen in als een bom en werden wereldberoemd. Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane Felscherinow voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd. Ze vecht nog steeds tegen haar verslaving en voor 'het enige dat ik goed heb gedaan in mijn leven: mijn zoon'. Ze wil geen junkieprinses meer zijn.

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane F. haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland en hoe ze de vrouwengevangenis overleefde. Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt en daarmee ook een document is van een tijdgeest. Fascinerend, ontroerend, schokkend, eerlijk, informatief en uit het leven gegrepen. Met 16 pagina's foto's.

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
22 juli 2015
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789023006381 , 9789078432616 , 9789023003663 , 9789025757915 , ...


Door lezers

Niceprice Boeken / Waargebeurde verhalen
15 juli 2015
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (3)

Recensie Christiane F. - Mijn tweede leven

door: 1 like
Dit boek kreeg ook ik als 'lesmateriaal' onder mijn neus geschoven toen ik begon te puberen. Ik was toch aardig onder de indruk destijds van het kille donkere drugsleven die het boek omschrijft. Het boek zal nu ook nog indruk achterlaten maar de tijden zijn wel flink veranderd sindsdien. Het een en...

Recensie Christiane F. - Mijn tweede leven

door: Minouche van Oijen 1 like
gelezen in mijn puberteit, erg indrukwekkend. Ben favoriet van dit soort boeken.

Recensie Christiane F. - Mijn tweede leven

door: Puk 1 like
Uitzichtloos is volgens mij de juiste omschrijving van de situatie waarin Christiane en haar vrienden zaten en opgroeiden. Ik geloof dat veel mensen dit boek gelezen hebben op de middelbare school, ik ben deze week echter voor het eerst aan dit boek begonnen en heb vanmorgen de laatste pagina...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic