Cirkels

0

Stel, je zit met je partner een drankje te drinken aan een bar in een gezellige gelegenheid. Aan diezelfde bar zit een zwaar opgemaakte jonge vrouw luidruchtig te discussiëren. Het gesprek met je partner wordt overstemd door haar agressieve wijze van praten. Je vraagt je af of het niet wat rustiger kan. Haar aandachttrekkend gedrag begint je te irriteren en je besluit met partner en glas ergens anders te gaan zitten. Dit ontgaat de vrouw in kwestie niet en je ziet tot je verbijstering dat ze je achterna komt.
"Zo," vraagt ze op voor iedereen hoorbare toon, "meneer vindt me te min?" Brutaalweg strijkt ze aan je tafeltje neer en begint de knopen van haar bloes los te maken, terwijl je toch heel zeker weet dat je niet in een striptent beland bent. Dan heb je te maken met een straalbezopen snol of... misschien is ze manisch depressief.
Cirkels gaat over manische depressie, een psychische aandoening, die niet alleen voor de patiënt tragische gevolgen kan hebben, maar ook op de omgeving een enorme impact heeft. De hoofdpersoon van Cirkels moet met lede ogen aanzien hoe haar zus steeds weer in de greep van manische depressiviteit komt. De ziekte van haar zus beheerst het leven van de hoofdpersoon en haar familie.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
150
Laatste editie
04 mei 2006
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051793000
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic