Clasina Maria E.

0

In 'Clasina Maria E.' beschrijft Clare Wesselius het leven van haar tante; een krachtige, kleurrijke en politiek sterk geëngageerde vrouw.
De dag waarop Clasina Maria E. (1890 - 1982) - Claasje Eggink - in haar jonge jaren door een vriendin wordt meegenomen naar een demonstratie voor het vrouwenkiesrecht, is de dag die haar leven definitief een andere wending zal geven. Korte tijd later sluit Claasje zich aan bij een radicaal communistische en anarchistische groep jongeren, waar ze ook haar toekomstige echtgenoot Maus leert kennen. Vanwege haar kritische houding wordt ze echter geroyeerd uit de Communistische Partij. In het crisisjaar 1929 emigreert Claasje met haar man Maus naar de Verenigde Staten, vanwaar ze familie en vrienden via brieven op de hoogte houdt van hun leven. Brieven, die nooit hun politieke engagement verloren, ook al had ze het communisme al snel volledig de rug toegekeerd.
Dit boek is niet alleen een persoonlijke geschiedenis, maar ook een geschiedkundig document. De levensloop van Claasje Eggink wordt op een kunstige manier verweven met de internationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de vorige eeuw.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
252
Laatste editie
02 juni 2008
Uitgeverij
Mijn Eigen boek
ISBN
9789059742192

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic