Contraterrorisme en ethiek

0

Sinds 'nine eleven' en de aanslagen in Madrid en Londen zetten de overheden alles op alles om nieuwe gewelddaden te voorkomen. Maar hoever kan men daarbij gaan? Dit boek gaat over de ethische grenzen van contraterrorisme.
Terrorismebestrijding is een gevoelig onderwerp. Voor velen is alles geoorloofd om aanslagen te voorkomen, maar in de praktijk blijken er toch grenzen te zijn aan de middelen die overheden toepassen. Maar waar liggen die grenzen? En hoe om te gaan met prangende dilemma's tussen letterlijk leven en dood? In deze bundel laten deskundigen op het gebied van contraterrorisme en andere veiligheidsaspecten zien dat terrorismebestrijding en ethiek een soms ongemakkelijke maar uiteindelijk fundamentele relatie vormen.
Over de auteur(s):
Michael Kowalski en Martijn Meeder zijn verbonden aan Nationaal Co?rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Met bijdragen van onder andere Erik Akerboom (Nationaal Co?rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), Bob de Graaff (hoogleraar Intelligence en Security Studies aan de Universiteit Utrecht) en Bart Jacobs (hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen).
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
03 november 2011
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461054647
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic