Cool it !

0

Bjørn Lomborg plaatst in Cool it! kritische kanttekeningen bij de eenzijdigheid en de juistheid van de informatie die we voorgeschoteld krijgen over klimaatverandering, niet in de laatste plaats door Al Gore.

Lomborg trekt deze klimaatverandering niet in twijfel, maar plaatst wel vraagtekens bij de eenzijdige en vaak zeer kostbare oplossingen die worden gezocht. Volgens Lomborg moeten we afstappen van kostbare en inefficiënte strategieën, zoals Kyoto en nadenken over hoe we de klimaatverandering goedkoper kunnen aanpakken op de lange termijn. Kunnen we met een fractie van het geld niet veel meer doen voor de wereld? Niet alleen aan de gevolgen van klimaatverandering, maar bijvoorbeeld ook aan onderzoek naar de bestrijding van aids en malaria?

Bjørn Lomborg, onder andere de auteur van de bestseller The skeptical environmentalist, werd in 2004 door time Magazine uitgeroepen tot één van de honderd invloedrijkste mensen ter wereld. In mei 2004 startte hij het project Kopenhagen Consensus, waarin topeconomen de wereldproblemen op basis van prioriteiten rangschikken.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
28 september 2007
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789027445919
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic