Corpus delicti

20

Spots 2
Deze virtuoze roman schildert een toekomst waarin verschijnselen in de huidige samenleving zijn uitvergroot tot buitengewoneproporties. In de autoritaire samenleving heerst de METHODE, die mensen een streng gezondheidsregime oplegt. Iedereen is verplicht gezond en daardoor gelukkig te zijn. Een enkeling verzet zich tegen het systeem, zoals broer en zus Mia en Moritz Holl.

Het land van de METHODE is de uiterste consequentie van een gedachtegoed: ziek zijn als misdaad. Preventie is het opperste gebod en vereist de volledige controle van ieders gedrag.

Een duizelingwekkende roman over toeval, lotsbestemming, dwang en vrije wil. Juli Zeh heeft iets te zeggen dat ook in ons land aan een noodzakelijk debat kan bijdragen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Hilde Keteleer
Laatste editie
11 oktober 2010
Uitgeverij
Anthos
ISBN
9789041415141 , 9789041417480


Door lezers

Prowisorio Leest / Wist je dat... (11)
03 augustus 2016 24 reacties
Prowisorio Leest / Wist je dat... (4)
03 juni 2016 28 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Corpus delicti - Juli Zeh

door: Karine Tamvijg 1 like
Dit boek heb ik gelezen voor de twitter leesclub ‘Leestweeps’. Een leuk fenomeen, zo lees ik ook nog eens boeken die ik zelf niet zo snel zou uitzoeken en Corpus Delicti is zo’n boek. SF is namelijk niet echt mijn genre… Toch heeft dit boek SF-elementen die ik juist wel kon waarderen. Waar...

Recensie Corpus delicti

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Mia's broer, Moritz, heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis. Hij was nog niet veroordeeld, maar het was al wel duidelijk dat hij schuldig worden bevonden aan moord. Zijn DNA was aangetroffen op een vermoorde vrouw, waar hij een afspraak mee had. Hij beweerde de vrouw dood te hebben aangetroffen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic