0000411300_Onder_buren_2_250_130_0_0
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 68 4 68 3 20 2 1 1 0

Onder buren

157

Rank 256 Gelezen 161 Aan het lezen 11 Wil ik lezen 310 Favoriet 26 Recensies 10
Literatuur & Romans Artikelen 3 Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

In Onder buren van Juli Zeh is Dora met haar hondje naar het platteland verhuisd. Ze had behoefte aan een nieuwe omgeving, meer bewegingsvrijheid, meer ademruimte. Tijdens de lockdown wilde ze niet in de grote stad blijven, en nu wordt ze geplaagd door de vraag waarnaar ze eigenlijk op zoek is in deze tijdelijke leegte. Is het afstand van haar vriend Robert, die met zijn activisme steeds verder van haar af komt te staan? Of hoopt ze erachter te komen waarom de wereld zo verwarrend is geworden? In Bracken, een klein dorp in het niemandsland van Brandenburg, is het leven niet zo idyllisch als het op het eerste gezicht leek. Dora’s nieuwe huis is nog ongemeubileerd, de tuin is een wildernis en de busverbinding naar de stad is slecht. En dan is er ook nog de buurman, die met zijn rechtse uitspraken voldoet aan al haar vooroordelen over mensen met een kaalgeschoren hoofd. Terwijl Dora haar gedachten probeert te ordenen, ontmoet ze mensen die niet in een hokje passen en die al haar vastgeroeste ideeën op zijn kop zetten. Onder buren van Juli Zeh gaat over onze vooroordelen, zwakheden en angsten, en bovenal over onze kracht, die bovenkomt zodra we onze menselijkheid durven tonen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Annemarie Vlaming
Aantal pagina’s
344
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
14 september 2021
Laatste editie
15 november 2021
ISBN
9789026356186 , 9789026356193


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Annemarie Vlaming
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (10)

Keuze van de redactie
christabijkerkbakker Hebban Recensent

Hoop in bange dagen

door: christabijkerkbakker 7 likes ebook

Kan er een diepe vriendschapsband ontstaan tussen twee mensen die er een totaal andere levensvisie op na houden? Dat is de vraag die Juli Zeh zichzelf gesteld moet hebben voor het schrijven van haar nieuwste roman, Onder buren. Dat dit absoluut tot onze mogelijkheden behoort, zal een ieder zich...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Onder buren

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken