Dalmatië

0

Dalmatië is een landsdeel van Kroatië en omvat een aantal provincies van dat land. De vele stranden en de diepblauwe zee lokken elk jaar opnieuw meer toeristen naar dit deel van voormalig Joegoslavië. In tientallen jachthavens meren ieder jaar meer pleziervaartuigen af. Er is bijna geen plek op de wereld te vinden waar natuur en cultuur zo dichtbij elkaar liggen dan juist in dit deel van Kroatië. Dubrovnik en Split, de grootste steden, zijn in belangrijke mate door Unesco beschermde plaatsen. De vele natuurparken, zowel op het vasteland als in zee, vormen een trekpleister van de eerste orde voor de liefhebber van natuur. U vindt er een bruisend nachtleven en verstilde oude stadjes. Wandelen of fietsen, bergbeklimmen of wildwatervaren? Het kan allemaal in Dalmatië.
Ook de prachtige hoofdstad Zagreb en het overweldigend mooie meremgebied van Plitvice worden in deze Wereldwijzer beschreven.

Full colourgidsen boordevol informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil kunnen vinden. Bondige en up to date ­informatie en voor de geïnteresseerde lezer veel achtergrond verhalen. Duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie. Mooi vormgegeven boeken met een heldere indeling.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
04 maart 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
ISBN
9789038920627 , 9789038918891
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic