Darwins nobele streven

,

0

Adrian Desmond en James Moore
Darwins nobele streven
Hoe Darwins afschuw van de slavernij aan de basis
heeft gelegen van zijn evolutietheorie
Darwins afschuw van de slavernij heeft ten grondslag gelegen aan zijn zoektocht naar de oorsprong van de mens en aan zijn evolutietheorie. Adrian Desmond en James Moore, de auteurs van het alom geprezen standaardwerk Darwin. De biografie, hebben dit kunnen vaststellen op basis van het bestuderen van tal van nieuwe bronnen: dagboeken, brieven, notitieboekjes en logboeken. Darwins roep om afschaffing van de slavernij had diepe wortels in de familie van zijn moeder en werd versterkt door zowel de reis met de Beagle als door diverse gebeurtenissen in Amerika, zoals de Burgeroorlog en de opkomst van wetenschappelijk racisme aan Harvard.
'Als bron over het leven van Darwin en diens relatie tot zijn tijd kan Darwin niet krachtig genoeg worden aanbevolen. […] een boek dat leest als een roman en van begin tot eind boeit.' NRC Handelsblad
Adrian Desmond is gespecialiseerd in de paleontologie van de gewervelde dieren en de evolutie. Hij is verbonden aan University College London.
James Moore bestudeert al dertig jaar het leven en het werk van Darwin. Hij is verbonden geweest aan Harvard en Cambridge University. Thans doceert hij aan de Open University.
Werpt nieuw licht op Darwins leven en zijn evolutietheorie
'De studie van Desmond en Moore is, net zoals hun Darwin–biografie, zeer gedetailleerd en beroept zich op vele ongepubliceerde manuscripten en brieven. De centrale
stelling wordt geloofwaardig
beargumenteerd.' Vrij Nederland
Van de auteurs van Darwin. De biografie
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
592
Laatste editie
03 oktober 2009
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805855
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic