Dat wat ik ben

0

Nisargadatta Maharaj was een van de grootste wijzen van het  moderne India. Tot aan zijn dood in 1981 inspireerde hij  mensen van over de hele wereld. Deze uitgave is een schriftelijke weergave van gesprekken die hij tussen april 1980 en juli 1981 voerde met spirituele zoekers. Hij was toen 84 jaar oud.

De kern van zijn leer draait om het herkennen van wat door  hem vaak aangeduid wordt als ‘ik ben’, en het stabiliseren daarin. Een mens kan de eeuwige waarheid die hij latent in  zich heeft niet kennen als hij zich niet eerst heeft bevrijd van valse identificatie.   ‘Wat de mind verzint, zal het vernietigen. Maar het echte is  niet verzonnen en kan dus ook niet vernietigd worden.’ was  een van zijn uitspraken. Hij bleef hameren op onze ego’s, en drong er daarbij op aan dat we alleen tot inzicht kunnen komen via onze eigen ervaring, en niet met behulp van tweedehands kennis van anderen of boeken. Wat was ik voordat deze vorm er was?  

Nisargardatta was altijd scherp in zijn antwoorden, en de laatste twee jaar van zijn leven sprak hij louter over de zuivere waarheid. Dat wat ik ben is onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar werkelijke vrijheid.

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
15 juni 2016
Uitgeverij
Samsara Uitgeverij b.v.
ISBN
9789491411335 , 9789491411427

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 17,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 17,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic