De baby's van Mauthausen

34

Top25's 1

Drie zwangere Joodse vrouwen belanden tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. Ze kunnen zichzelf en hun ongeboren kind alleen tegen de dood en de gruwelen van het kamp beschermen door hun zwangerschap te verbergen en door te werken in een wapenfabriek. Tijdens een massatransport naar Mauthausen waarbij de helft van de gevangenen sterft, bevallen de sterk ondervoede vrouwen zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. Dankzij de hulp van medegevangenen en een enkele meelevende bewaker, overleven zowel de moeders als hun pasgeboren kinderen de laatste oorlogsdagen. Na de oorlog beginnen de moeders met hun kinderen een nieuw leven in verschillende uithoeken van de wereld.

Op de 65ste bevrijdingsdag van het concentratiekamp Mauthausen komen de kinderen voor het eerst met elkaar in contact. Ze ontwikkelen meteen een sterke band en hun opmerkelijke verhaal wordt nu voor de eerste keer verteld.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
07 mei 2015
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044346091 , 9789044351446
Advertentie

Lezersrecensies (2)

De baby's van Mauthausen

door: Liza 1 like
Dit is wel een heel bijzonder boek. Ik heb al meerdere verhalen gelezen over de ervaringen en heftige gebeurtenissen die mensen hebben meegemaakt in de tweede wereldoorlog. Dit boek is daar toch wel heel bijzonder in. Je leert in eerste instantie drie vrouwen kennen die een heel 'normaal' leven...
ebook

Indrukwekkend!

door: Gerda Brodelet 1 like
Een boeiend boek over het leven in concentratiekampen. Indrukwekkend en niet te geloven hoe 3 dappere moeders hun zwangerschap kunnen voldragen in zo'n verschrikkelijke tijd. Een indrukwekkend boek, dat zal bij blijven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic