De breingids

1

De Breingids
Een reis door onze hersenen
Juni Daalmans
Honderd jaar geleden keek de neuroloog met spanning uit naar het moment waarop zijn hersenzieke pati?nt overleed. Dan kon immers de schedel open en werd er naarstig gezocht naar de oorzaak van een ziektebeeld. Tegenwoordig bestuderen we hersenen in actie, waardoor de kennis van het brein snel toeneemt. Ook vinden steeds meer lezers hun weg in deze materie. Kennis van het brein draagt immers bij aan kennis van jezelf.
Dit boek beschrijft in begrijpelijke taal een dialoog tussen een gids en een bezoeker zonder specifieke voorkennis, die samen door het brein wandelen. Het verhaal is gericht op de grote lijn, waarbij uitzonderingen zijn weggelaten, maar wel ruimte is voor wetenswaardigheden. Achter in het boek staat een woordenlijst met de wetenschappelijk gangbare termen.
Over de auteur(s):
Juni Daalmans is psycholoog, psychotherapeut, docent psychologie en managementtrainer in Maastricht (zie: www.daalmans.nl).
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
285
Laatste editie
08 maart 2011
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461052414
Bestel dit boek vanaf  €26,60 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic