De bril nader bezien

0

In ‘De bril nader bezien’ presenteert therapeut Pieter Wierenga feiten en veronderstellingen over het verschijnsel BRIL. Ze zijn gebaseerd op zijn ervaringen met cliënten. Wierenga’s nieuwsgierigheid werd in de loop der jaren geprikkeld doordat hij zag dat de noodzaak om een bril te gebruiken voornamelijk ligt in overlevingsmechanismen die (voor de cliënt) een veiliger wereld opleveren.

De brilachtergrond toont zich meer als een complexe kwestie dan als een eenduidige oorzaak. Wanneer iemand besluit dat het voor zijn welzijn beter is dat bepaalde omstandigheden hem niet meer helder of onbeschermd onder ogen komen, verslechtert zijn kijkfunctie.

In dit boek worden ondermeer de vier cruciale levensfasen beschreven bij het ontstaan van een bril. Periodes in je leven die met elkaar gemeen hebben dat er sprake is van een plotselinge overgang.

Het boek is op een prettige wijze gelardeerd met talloze wetenswaardigheden over de bril én met diverse ervaringsverhalen uit de praktijk van Wierenga.

Herkenbaar?
‘Buitenshuis mijn bril afzetten op momenten dat ik hem niet strikt nodig heb geeft mij een gevoel van onveiligheid…’
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
29 september 2011
Uitgeverij
Brug, Uitgeverij van
ISBN
9789065232496

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic