De drogreden van het antisemitisme

0

Dit boek is de langverwachte opvolger van de internationale bestseller 'De Holocaust-industrie'. De auteur voert ons ditmaal mee naar de felle debatten over het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Finkelstein toont aan dat de experts - historici en mensenrechtenorganisaties - het opvallend eens zijn over veel donkere zijden van de geschiedenis van Israël. Het gaat hierbij zowel over de verjaging van Palestijnen bij de stichting van deze staat als over de schendingen van mensenrechten in de bezetten gebieden na de Zesdaagse oorlog (1967) en de nauw verhulde annexatiepolitiek van Israël met het bouwen van de metershoge 'veiligheidsmuur'. Toch is de controverse over het Midden-Oosten nog steeds heftig.
Finkelstein toont met nauwgezet onderzoek aan dat de verdedigers van Israël deze controverse zelf in het leven roepen. Telkens wanneer Israël onder internationale druk komt te staan, verschijnen er weer talloze artikelen in de pers over het toenemend anti-semitisme. De auteur neemt een aantal van deze verdedigers van Israël onder de loep en weet hun argumenten met overtuiging te weerleggen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
13 oktober 2006
Uitgeverij
Roularta Media Group
ISBN
9789086790432
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic