De gouden poorte

1

Eric de Roo (Terneuzen 1946) werkte jaren bij de rijksoverheid op verschillende plaatsen in Nederland en de Nederlandse Antillen. Hij had altijd al een grote liefde voor geschiedenis en hield zich bezig met genealogie. Hij droomde er al jaren van om in een statig monumentenpand te wonen. Die droom werd in 2010 werkelijkheid toen hij in het fraaie pand 'De Gouden Poorte' in de Middelburgse Wagenaarstraat ging wonen. Over dat pand deden verschillende verhalen de ronde. Eric de Roo verdiepte zich in de geschiedenis en hij slaagde erin een vrijwel volledige kroniek van 'De Gouden Poorte' en zijn eigenaren en bewoners samen te stellen.

De geschiedenis van het huis gaat ver terug; al in het laatste kwart van de 16de eeuw was er ter plekke bebouwing. Omstreeks 1785 kwam het huis in zijn huidige vorm tot stand. In het boek lezen we over de regentenfamilie Macaré, predikant Johannes de Fremery en zijn wederwaardigheden tijdens de Patriottentijd,
gemeenteraadslid Johannes Franciscus van Dunné en de 'Vereniging Volksgebouw De Gouden Poorte'. Om maar een paar zaken te noemen.

De auteur heeft met dit boek een stuk historie van de binnenstad nader
ontsloten. Dat is belangrijk voor zowel onderzoekers als belangstellenden
in de Middelburgse geschiedenis en het is zeker een felicitatie waard!

Peter Sijnke Conservator stedelijke collecties Middelburg Zeeuws Archief
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
31 oktober 2015
Uitgeverij
de Drvkkery Schrijverspodium
ISBN
9789492170088

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic