De helden van 1830

0

September 1830: Belgen en Nederlanders staan elkaar naar het leven. Maar wat gebeurde er nu echt tijdens die hete herfst? Nadat de kanonnen zwegen, gingen Belgen en Nederlanders elkaar te lijf met heroïsche mythes. In De helden van 1830 vertelt Jeroen Janssens hoe al die verhalen een eigen leven gingen leiden. De geschiedenis van die mythes is weinig gekend en vaak even revelerend als de feiten zelf.
‘In De helden van 1830. Alle feiten en mythes beschrijft Jeroen Janssens hoe België een eigen nationale identiteit kreeg in een omwenteling die geen voorafgegeven doel had en die vele gedaanten aannam. Het is een fascinerend verhaal van feesten en herdenkingen, rituelen en monumenten, en natuurlijk ook van helden – van Charlier-met-het-houten-been en van Jenneval, de auteur van de Brabançonne. Een aanstekelijk boek, erudiet en vol verbeeldingskracht.’ – Prof.dr. Jo Tollebeek, K.U.Leuven

De helden van 1830. Alle feiten en mythes toont op een amusante en boeiende manier hoe de geschiedenis twee landen in de ban kan houden. De helden van 1830 is het debuut van de jonge historicus Jeroen Janssens.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
205
Laatste editie
28 september 2005
Uitgeverij
Meulenhoff/Manteau
ISBN
9789085420170
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic