De jacht op Bin Laden

3

Op 2 mei 2012 is het een jaar geleden dat Osama Bin Laden om het leven werd gebracht na een jacht die tien jaar duurde en waarin de blunders zich opstapelden. Zelfs 1100 bommen op Tora Bora waren niet genoeg om hem te doden, ondanks alle militaire en technische expertise van de Amerikanen. Uiteindelijk lukt het een speciale militaire elite-eenheid, Seal Team Six, door te dringen tot het onderduikadres van Bin Laden. Peter Bergen sprak met Hillary Clinton, generaal Petraeus en zijn staf, de US Navy Seals, kopstukken van de cia en fbi, terrorisme- en veiligheidsexperts, mensen van de Pakistaanse en Afghaanse overheid en mensen uit de nabije omgeving van Bin Laden. Het resultaat is een gezaghebbende, nauwgezette en spannende reconstructie van de laatste momenten van Bin Laden en de jaren die eraan voorafgingen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Rob van de Moppes
Laatste editie
03 september 2013
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044342390 , 9789044333473 , 9789044334791

Hebban recensie

Boeiende en zeer interessante non-fictiethriller

door Mads Bruynesteyn op 24-09-2012

Voor De jacht op Bin Laden raadpleegde de Amerikaanse terrorisme-expert Peter L. Bergen talloze boeken, documenten en films. Daarnaast putte hij uit zijn rijke ervaring als CNN-journalist en interviewde hij diverse personen zoals Hillary Clinton, Leon Panetta en John Brennan. Het resultaat is een allesomvattende reconstructie van een decennium durende jacht op een man die verantwoordelijk is voor...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic