De JIM-aanpak

,

1

Sommige jongeren worstelen met complexe problematiek (drugsgebruik, geweld) en dreigen vast te lopen thuis, op school of in hun werk. Tot voor kort werden deze jongeren vaak in een instelling geplaatst, maar dat is in veel gevallen niet ideaal en bovendien duur. Met de JIM-aanpak die in dit boek wordt gepresenteerd, kunnen ze thuis behandeld worden. JIM staat voor Jouw Ingebrachte Mentor, dat wil zeggen iemand uit het sociale netwerk (een oom, vriendin, buurman) die door de jongere wordt aangewezen om hem of haar te helpen. Deze vertrouwenspersoon werkt nauw samen met een expertteam. In De JIM-aanpak wordt de aanpak uiteengezet.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
17 mei 2016
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789089539458 , 9789461279088

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 10,40
Bestel het ebook bij Blz. voor 10,40
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,95 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Inspirerend

door: Sjoukje 1 like
Vanuit mijn werk met LVB en GGz cliënten is dit boek een absolute aanrader. En de training nog meer! De theorie van de veranderbereidheid, systeemgerichte benadering, het appèl dat cliënten op de hulpverlening en voice versa doet, triades en dramadriehoek; allemaal kernen van de JIM aanpak....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic