De kleine geschiedenis van Arnhem voor Dummies

0

Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Arnhem. Lees hoe deze stad is ontstaan dicht bij de plek waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn en zich heeft ontwikkeld tot de groenste stad van Nederland. Oude landgoederen zijn getransformeerd in stadsparken die tot in het hart van de stad doordringen. Burgers' Zoo en het Openluchtmuseum zijn bekende attractieparken in het groen, die velen uit de verre omgeving naar de stad brengen. Gloriedagen zoals die als hoofdstad van het hertogdom Gelre, dat op zijn hoogtepunt reikte van Gelderland en Overijssel tot in Groningen en Friesland, worden afgewisseld met zwarte bladzijden als de Slag om Arnhem in september 1944: de Rijnbrug was de beruchte 'Bridge Too Far', waardoor een groot deel van de stad werd verwoest en de Tweede Wereldoorlog voor Noord-Nederland heeft geduurd tot mei 1945.
Wim Lavooij is opgegroeid in Arnhem. Hij is stedenbouwkundige en directeur van SAB, een adviesbureau op het gebied van ruimtelijke ordening en ontwerp.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
14 december 2016
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045351773 , 9789045354354

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 8,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 8,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €3,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic