De kluizenaar

De kluizenaar

7
Gelezen 5 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0
Misdaadroman rondom het thema 'privacy': als je niets op je kerfstok hebt, is het toch niet erg dat je afgeluisterd wordt, dat je e-mails worden bekeken, dat je op straat wordt gefilmd, en dat via je Bonuskaart valt te achterhalen wat je gisteren hebt gegeten?

Ton Theunis kreeg van een aantal bezorgde Europarlementariërs het verzoek om een misdaadroman te schrijven waaruit duidelijk wordt welke rampzalige gevolgen de ruimere Europese richtlijnen rondom de privacywetgeving kunnen hebben. De kluizenaar is daarvan het resultaat. Een razend spannend maar evenzeer ontluisterend verhaal, waarin van het idee dat onze rechtsstaat onfeilbaar is bitter weinig overblijft, alle techniek en bevoegdheden ten spijt.

Bij de bomaanslag op een overvolle markt sterven zowel onschuldige passanten als de hoop dat onze samenleving aan de moderne terreur zou kunnen ontkomen. Politiek, de publieke opinie en justitie dwingen de opsporingsinstanties tot het uiterste, en ieder denkbaar middel wordt aangewend om de identiteit van de dader te achterhalen. Dankzij nieuwe opsporingsmethoden komt men op het spoor van een man van middelbare leeftijd. Alle tekenen wijzen in zijn richting. Maar heeft hij de aanslag inderdaad gepleegd?

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
Mouria
Laatste editie
01 oktober 2008
ISBN
9789045800660
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Artikelen over De kluizenaar

Rare, maar ware thrillers
10 oktober 2015
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Vooral belangrijk

door Remko Meddeler op 10-11-2008

Ergens in 2006 ontving Ton Theunis een, naar eigen zeggen, wonderlijk verzoek. Of hij in opdracht van een groep verontruste leden van het Europees Parlement een thriller wilde schrijven waarin de overheidsaantasting van de burgerprivacy aan de kaak zou worden gesteld. Men wilde de verontrusting graag breed verspreiden. Het resultaat is De kluizenaar, een boek met een belangrijke boodschap in een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook