De laatste getuige

,

1

Nu er bijna geen overlevenden meer zijn van de Eerste Wereldoorlog, resten enkel nog het oorlogslandschap van de Westhoek, de bunkers en de begraafplaatsen als laatste getuigen. Dit boek biedt met tekst en met foto's van vroeger en nu achtergrondinformatie bij deze oorlogssites. Inclusief een lijst van 50 plaatsen in de Westhoek die je als bezoeker gezien zou moeten hebben en een 'catalogue raisonné' van de meest markante en toegankelijke sites en oorlogsrelicten. Ruim geïllustreerd met historische en eigentijdse foto's en documenten die de sites tot leven wekken Bevat een kaart voor een bezoek aan deze laatste getuigen Het boek bij de gelijknamige tentoonstelling in het In Flanders Fields Museum (8 april - 19 november 2006)
Nu de laatste overlevenden van de Eerste Wereldoorlog zijn weggevallen, resten nog het landschap, de bunkers en de begraafplaatsen als laatste getuigen. Dit boek brengt voor het eerst de tweehonderdvijftig belangrijkste sites en relicten van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek in kaart en biedt achtergrondinformatie. De Laatste Getuige. Het oorlogslandschap van de Westhoek is een referentiewerk over de Eerste Wereldoorlog door de recente kijk op de oorlogsgebeurtenissen en het leven achter het front, en door het volledige overzicht van alle sporen die in het landschap zijn achtergebleven. Het verleent zo aan de 'eerste generatie zonder ooggetuigen' een onmisbaar inzicht in deze oorlog die nooit meer overgaat.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
20 juni 2006
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020965605
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic