De legende van Amsterdam

0

Als je vandaag de dag door Amsterdam loopt en je overal de pracht en praal uit de Gouden Eeuw ziet, ben je je er niet van bewust dat hetzelfde gebied duizend jaar geleden een troosteloos moeras was. Daar, waar de rivier Aemstel in het Almeri en het Y uitmondde, kon men zich tot dan toe niet vestigen, want het was onbegaanbaar en woest. Het gebied werd geplaagd door overstromingen en eb en vloed hadden er vrij spel. Tot dan toe was het gebied ongeschikt voor bewoning.
Maar in het jaar 1095, durfden twee dappere pioniers het aan om zich er te vestigen. Deze mannen stonden aan de wieg van wat nu onze prachtige stad Amsterdam is. Dit is hun verhaal.

Als geboren en getogen Amsterdammer vroeg Richard Jeanson (1967) zich af hoe het dorp dat aan de basis van zijn prachtige stad stond ooit begon. Terwijl hij de archieven van Amsterdam doorzocht naar de vroege geschiedenis van dit dorp en archeologische opgravingen op de voet volgde, stuitte hij op
een vergeten verhaal: de ontstaanslegende van Amsterdam.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
86
Laatste editie
01 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Wolfgerus BV
ISBN
9789082409901

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic