De man van Trinidad

2

Operatie-Teerton, begin jaren negentig. Een man bedenkt een plan om een zogenaamde ?vaste lijn? op te zetten voor cocaïnetransporten tussen de Cariben en Nederland. Hij verstopt de handel in het asfalt dat op zijn geboorte-eiland Trinidad geproduceerd wordt. Hij doet zaken met de cocaïnekartels in Colombia, organiseert de verscheping en de aflevering. Hij weet niet dat er ergens in zijn goed georganiseerde netwerk een lek zit. Totdat het mis gaat. War on drugs? Sietse van der Hoek verwerkte interviews met de twee hoofdrolspelers in deze zaak, de man van Trinidad en de officier van justitie die de zaak onderzocht, tot een spannend verhaal over internationale drugshandel en de strijd daartegen.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 maart 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565325 , 9789029576949
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Cocaïne in asfalt

door Jannelies Smit op 11-02-2008

De titel van Sietse van der Hoek’s nieuwste boek De man van Trinidad doet denken aan Graham Greenes Onze man in Havanna. Maar daar houdt de gelijkenis op.
In De man van Trinidad beschrijft Van der Hoek alle ins en outs van ‘Operatie Teerton’, die begin jaren negentig plaatsvond. Nick Lamming is ‘de man van Trinidad’ en hij bedenkt een slim plan om cocaïne naar Nederland te smokkelen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic