De Oranjes

,

0

Wat gebeurde er in 1544? Wat deed stadhouder Willem III tijdens het rampjaar 1672? Waarom keerde de zoon van stadhouder Willem V terug in Nederland als koning Willem I? Hoe wisten Wilhelmina en Emma de eeuwenoude band tussen Oranje en vaderland weer een nieuwe impuls te geven?
Aan de hand van schilderijen, tekeningen en objecten in de collectie van het Rijksmuseum vertelt dit toegankelijk geschreven en prachtig ge ustreerde boek over de lotgevallen van de leden van het van origine Duitse geslacht Oranje-Nassau, dat door een huwelijk in 1403 in de Nederlanden terechtkwam. Willem van Oranje smeedde door zijn verzet tegen de Spaans-Habsburgse landsheer Filips II een band tussen Nederland en Oranje die, met een aantal onderbrekingen, reeds eeuwenlang standhoudt. Het boek volgt de Oranjes door de geschiedenis heen, terwijl ze met wisselend succes macht, aanzien en rijkdom wisten te verwerven -eerst als stadhouders in de Republiek der Verenigde Nederlanden, sinds 1813 als koning(inn)en van het Koninkrijk der Nederlanden.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
21 oktober 2006
Uitgeverij
Rijksmuseum Publishing
ISBN
9789086890002
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic