De prijs van de macht

0

Chris is student. Tijdens zijn vakantiejob, reisleider in Italië, ontmoet hij Ger, de vrouw van zijn dromen. In de wereld van het internationale toerisme, de opkomst van het massatoerisme, vinden zij hun weg en elkaar. Hun leven speelt zich in de zomer af aan en rond het Gardameer, in Oostenrijk en Tunesië, in de andere jaargetijden in Nederland. Hun levensstijl vraagt om improvisatie, overleven tot de volgende zomerperiode. Voor Ger mag het altijd zo doorgaan. Chris aarzelt. Deze aarzeling neemt toe na zijn afstuderen. Uiteindelijk besluiten zij – zij zijn intussen ouders geworden van een zoon – definitief te kiezen voor Nederland.
In Nederland komt Chris volkomen tot zijn recht. Hij raakt verzeild in de politiek. De politiek vormt hem, vervormt hem. Hij wordt politicus, bestuurder van Den Haag.
Ger ziet haar wereld steeds meer beperkt tot haar rol van moeder van drie kinderen. Hun onvoorwaardelijke liefde gaat aan het machtsspel van de politiek ten onder. De prijs van de macht.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
03 november 2008
Uitgeverij
Free Musketeers
ISBN
9789048403530

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic