De renner van het Bergkwartier

4

Top25's 1

De zeventienjarige Deventer scholiere Door Wijnbergen is vermist. Het onderzoek roept bij rechercheur Ellen van Dorth herinneringen op aan Lizet, een vriendin die zeven jaar geleden op onverklaarbare wijze is verdwenen. Ellen besluit om nog één keer alle sporen te volgen die naar Lizet kunnen leiden.
Marc Diepenbroek, geboren en getogen in het Deventer Bergkwartier, wordt gezien als de meest talentvolle wielrenner van Nederland. Hij is door zijn gehaaide Belgische ploegleider Guy Paffraet opgenomen in de selectie voor de Giro. Op papier wordt hij geacht om als knecht zijn kopman te steunen in het middelgebergte. Insiders weten echter beter: Marc Diepenbroek is een winnaar.
De charismatische Deventer wethouder Loek van der Lande krijgt een enorme kans om zijn stad internationaal op de kaart te zetten. Twee Deventer ondernemers hebben contacten op hoog niveau binnen de organisatie van de Tour de France. Het college van B&W hoeft alleen maar ja te zeggen en de Grand Départ vindt over vijf jaar plaats in Deventer. De wethouder ziet Marc Diepenbroek als het perfecte uithangbord om die ambitie waar te maken.
Dromen dreigen ruw verstoord te worden als in het bos achter Abdij Sion een lijk wordt gevonden. Het is aan rechercheur Jozef Laros om deze delicate zaak op te lossen.
De renner van het Bergkwartier is een authentieke Deventer Moordzaak van de hand van de veel geprezen en bekroonde Deventer thrillerschrijver Almar Otten.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
21 maart 2016
ISBN
9789090295190

Lezersrecensies (1)

Typisch

door: Peter Marks 1 like
Christel van Vulik en haar man Casper Wijnbergen missen op enig moment hun 17 jarige dochter Door. Zij is niet op haar kamer waar het op dat moment een chaos is. Maar waar is zij dan? Haar mobieltje ligt er nog. En dan te weten dat zij niet zonder kan. Nadat Christel bij de politie aangifte van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic