De rugzak van vrijheid en verlies

0

Ik neem op 9 november 2012 met enkel een vliegticket naar Australie en een jaar onbetaald verlof, afscheid van mijn ouders en vrienden met het idee om na een jaar pas terug te keren naar Nederland. Ik ga op avontuur door Australie, Nieuw Zeeland, Thailand en Zuid Afrika. Ik ontdek de vrijheid van de soloreiziger, verbaas me over de culturele gebruiken van elk land en dompel me onder in de vrijheid van de backpacker. Ik vier kerst in de zon en Oud en Nieuw op de mooiste plek ter wereld, ik kom in de meest vreemde situaties terecht en feest me een ongeluk. Tot ik op 20 februari 2013 een berichtje krijg van mijn ouders: 'We willen even skypen' en ik aan de andere kant van de wereld te horen krijg dat mijn vader slokdarmkanker heeft. Een periode van heen en weer reizen tussen verre bestemmingen en Nederland, ziekenhuisopnames, chemotherapie, bestralingen volgt.

Het verhaal van een vrouw die onbevangen en onbevreesd een jaar op reis gaat. Over een jaar waarin haar vader ziek wordt en uiteindelijk overlijdt. Het verhaal van een vrouw die met de vrijheid en haar rugzak een jaar op reis gaat en deze afsluit met een afscheid van haar vader.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
11 november 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402110821

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic