De stad is een jas

4

Spots 4

Dit kleurrijke boek bevat een veertigtal van de meest recente gedichten van Martijn Adelmund, die van 2015 tot 2018 stadsdichter was in Wageningen. Daarnaast krijgt de lezer aan de hand van notities, verhalen, foto’s en tekeningen een kijkje achter de schermen van zijn (stads)dichterschap.

Aan bod komen onder andere het Bevrijdings­ festival in jubileumjaar 2015, een gedicht voor het Wereld Natuurfonds, een pleidooi voor een eerlijk kinderpardon voor de Vietnamese Tri Pham en de poëzie van politica Lara de Brito. De lokale gebeurtenissen staan altijd in landelijke context, en er is aandacht voor de bijzondere personen waar Adelmund mee samenwerkte, zoals journalist Frènk van der Linden, ‘genre iconen’ Paul van Loon en Thomas Olde Heuvelt, en verschillende kunstenaars.

Verschenen in
Genre
Poëzie , Korte verhalen
Laatste editie
01 februari 2018
ISBN
9789492474162


Door lezers

Literatuur Club / De keuze is te moeilijk: favorieten 2018
18 januari 2019 13 reacties
Literatuur Club / Ontdek een boek dat je leven zal veranderen
04 januari 2019 12 reacties
Literatuur Club / Van literaire geboorte tot een schrijversjas die zo lekker past
26 december 2018 10 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €17,95 bij

bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

De jas van poëzie zit Martijn Adelmund als gegoten

door: Jan Stoel 3 likes
Met 'De stad is een jas' heeft Martijn Adelmund poëziebundel uitgegeven, die brede aandacht verdient. De vormgeving van de bundel, eigenlijk meer een fullcolour boek, is bijzonder fraai. De lezer volgt als het ware de dichter op zijn ontdekkingstocht door de omgeving die hem tot poëzie...

De jas van Wageningen

door: Anthonie Holslag 1 like
Een vriend van mij en mede-dichter vertelde me ooit eens dat dichten het zingen is van verstrengelde woorden, zonder muziek. Het is een kunstvorm die op zichzelf dient te staan. Gedeeltelijk tijdloos is. Martijn Adelmund geeft dat in zijn boek ook aan. Hij geeft er zelfs nog een sterkere betekenis...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic