De Stenen Puzzel van Rosslyn Chapel

0

Rosslyn Chapel is stof tot controverse geweest, recentelijk in een aantal wereldbestsellers alsmede in de afgelopen eeuwen. Vereerd door vrijmetselaars als een vitaal onderdeel van hun geschiedenis, volgens sommigen vermeend bewijsmateriaal bevattend van pré-Columbiaanse reizen naar Amerika, door anderen verondersteld belangrijke relieken te bevatten van de heilige graal tot het hoofd van Christus, is de Schotse kapel een plaats vol van mysterie.
Dit boek zal u door de theorieën leiden, en zal laten zien en beschrijven waar en wat er besproken wordt: wat is onmogelijk, wat is aannemelijk en wat is feitelijk.
De geschiedenis van de kapel, haar verhouding tot de vrijmetselarij en de familie achter de schermen, de Sinclairs, wordt met nieuw, vergeten en vaak onbekend bewijsmateriaal tot leven gebracht.
Tot besluit wordt het verhaal geplaatst in het evenzeer mysterieuze landschap dat de kapel omringt, van commanderijen van de tempeliers tot historische merktekens, van een zeer oude koningsplaats in het zuiden tot Arthur's Seat direct ten noorden van de kapel - voordat haar ware betekenis en belang wordt ontsluierd: dat de kapel een middeleeuws stenen boek van esoterische kennis was, "geschreven" door de Sinclair-familie, een van de machtigste en rijkste families in Schotland, en gekozen beschermheren van de vrijmetselarij.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
137
Laatste editie
18 maart 2006
Uitgeverij
Frontier Publishing
ISBN
9789078070009

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic