De Twitter Story

1

Hij bladerde verder in het woordenboek. Twister. Twist tie. Twitch. Twitcher. Twitchy. Twiter. En toen stond het daar. 'Het zacht tjirpende geluid dat sommige vogels maken.' Noahs hart begon te bonzen teriwijl hij verder las. 'Een dergelijk geluid, vooral zacht, trillend gepraat of gelach.' Dit is het, ging het door hem heen 'Onrust of opwinding; drukte.' Een werkwoord. Twitter. 'Kwetteren.' Twitter. Twitteren. Twitterde, Getwitterd. Terwijl de zon onderging en het in Noahs appartement langzaam donker werd, schreef hij nog snel een mail aan Ev. 'Wat zijn jouw gedachten over de domeinnaam twitter?' schreef hij, en besefte toen wat de tafline kon zijn en voegde eraan toe: 'Een heel nieuw niveau van contact. Of zoiets.' Wat begon als een van de vele start-ups in Silicon Valley ontwikkelde zich al snel tot een verhaal over vriendschap en verraad en over geloof in je product. Twitter bleek een explosieve uitvinding die de wereld zou veranderen.

Journalist Nick Bilton reconstrueerde het verhaal van Twitter van begin tot eind aan de hand van talloze bronnen en gesprekken met de oprichters en andere insiders. 

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
03 november 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789047005780

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic